Home Design Information ~ Robtaylorforsenate

Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California

Architecture, Ross Residence 3 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Modern Residence Ross Residence In California: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California

Designed by Los Angeles based firm Griffin Enright Architects, Ross Residence opens up towards a beautiful natural landscape located in a small town just north of San Francisco, Ross, California. The home is perfectly settled between a stream and a steep hillside, offering its inhabitants a healthy and remote living space. According to the architects, ” entry to the site occurs via an existing bridge that crosses a small stream to a new entry made of charcoal concrete board that wraps around a new foyer and becomes a floating bench“.

The environmental energy is preserved in the elegant interiors, all showcasing large floor to ceiling windows and state-of-the-art materials: “A custom fabricated, textured ceiling made of CNC milled MDF enhances acoustics and integrates a seemingly randomized lighting pattern, while reflecting light into the space. The loft-like living space opens to the north, optimizing the view of a luminous landscape that is perfectly lit for the majority of the day.  A custom white powder-coated steel hearth floats off the wall and provides seating at the fireplace”. We know there are probably many things “right” with the design of this residence, but can you see anything wrong with it?

Architecture, Ross Residence 4 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Modern Residence Ross Residence In California: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California

Architecture, Ross Residence 5 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Modern Residence Ross Residence In California: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California

Architecture, Ross Residence 7 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Modern Residence Ross Residence In California: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California

Architecture, Ross Residence 9 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Ross Residence In California Modern Residence: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California

Architecture, Ross Residence 10 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Ross Residence In California Modern Residence: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California

 

Value for money is not, and never was, the same as being cheap. Value for money means making the most of whatever budget is available. A good example of this is Hayes Primary School in London, by Hayhurst and Co. Having to contend with a tightly controlled 3 million local authority budget, they worked with the existing structure of the primary school to give it a much needed update. A striking polished stainless steel brise-soleil facade installed at the school’s entrance, gives the school’s many different buildings a sense of identity, while new classrooms have been created in a range of shapes and sizes, and are often flooded with natural light

The best architects can create designs which will give clients and the public things they didn’t even realise they wanted, and this is especially important when architects are given the difficult brief of creating structures in much-loved, iconic areas.

Gallery of Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California

Architecture, Ross Residence 3 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Modern Residence Ross Residence In California: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California ThumbnailArchitecture, Ross Residence 7 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Modern Residence Ross Residence In California: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California ThumbnailArchitecture, Ross Residence 6 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Modern Residence Ross Residence In California: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California ThumbnailArchitecture, Ross Residence 5 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Modern Residence Ross Residence In California: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California ThumbnailArchitecture, Ross Residence 9 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Ross Residence In California Modern Residence: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California ThumbnailArchitecture, Ross Residence 2 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Modern Residence Ross Residence In California: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California ThumbnailArchitecture, Ross Residence 10 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Ross Residence In California Modern Residence: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California ThumbnailArchitecture, Ross Residence 8 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Ross Residence In California Modern Residence: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California ThumbnailArchitecture, Ross Residence 4 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Modern Residence Ross Residence In California: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California ThumbnailArchitecture, Ross Residence 1 Settled Between A Stream And A Steep Hillside: Ross Residence In California Architecture Ross Residence In California Modern Residence: Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California Thumbnail

Related Posts

Cost-efficient Modern Home in The Netherlands Offering a High Living Standard

Cost-efficient Modern Home in The Netherlands Offering a High Living Standard

Stedelijk Museum in Amsterdam Officially Opened by Queen Beatrix on September 22

Stedelijk Museum in Amsterdam Officially Opened by Queen Beatrix on September 22

Bright, Youthful Home Embracing the Rocky Surroundings

Bright, Youthful Home Embracing the Rocky Surroundings

Low Energy Waldblick Residence by Atelier ST

Low Energy Waldblick Residence by Atelier ST

Enchanting Eco-Friendly Home With Gorgeous View Over the Pacific Ocean
Enchanting Eco-Friendly Home With Gorgeous View Over the Pacific Ocean

Imposing Contemporary Residence With a T-Shaped Floor Plan in Zagreb
Imposing Contemporary Residence With a T-Shaped Floor Plan in Zagreb

Rate This Settled Between a Stream And a Steep Hillside: Ross Residence in California

58/100 by 555 users

Popular Posts

Sophisticated Concrete Interiors in the Czech Republic by oooox

Sophisticated Concrete Interiors in the Czech Republic by oooox

Quick Architecture Lesson in 26 Letters: The ABC of Architects [Video]

Quick Architecture Lesson in 26 Letters: The ABC of Architects [Video]

Enchanting Eco-Friendly Home With Gorgeous View Over the Pacific Ocean

Enchanting Eco-Friendly Home With Gorgeous View Over the Pacific Ocean

Gorgeous Luxury Home With Staggering View Over Aspen

Gorgeous Luxury Home With Staggering View Over Aspen

Stedelijk Museum in Amsterdam Officially Opened by Queen Beatrix on September 22
Stedelijk Museum in Amsterdam Officially Opened by Queen Beatrix on September 22

Visually Stunning White Contemporary Home in Southampton
Visually Stunning White Contemporary Home in Southampton

Categories

Recent Posts

Monthly Archives

About Us

© 2005-2017 Robtaylorforsenate. Reproduction without explicit permission is prohibited. All Rights Reserved. Theme by EBERZA,INC